18.03.09 r. DIETA 7.30. Płatki owsiane 50 Jaja kurze całe 120 Olej rzepakowy uniwer. 5 Jabłko 200 B – 20 g T – 19 g W – 52 g 464 kcal 10.30 Twaróg "Klinek" 60 Ryż brązowy 40 Orzechy włoskie 20 Kapusta kwaszona 100 B – 16 g T – 16 g W – 31 g [...]
[...] wodzie /zostałam nawet ostrzeżona ale zapomniało mi sie/ Po drugie nie rozpuszczaj białka we wrzątku. W przypadku pierwszym będzie ciekawie, w drugim będzie obrzydliwie Niniejszym moj pierwszy posiłek wylądował w zlewie. II kurak, olej, warzywa III bebło tuńczykowe, warzywa Potem przyjeżdża Lejla więc będzie wino, ser, kabanosy i sałatka
[...] W pierwszej serii puściłem trzy razy, w drugiej dwa, w ostatniej ani razu. Dobrze jest :P Trening pozytywny. 50 minut mi zajął. Micha 1. 6 jaj, 60g makaronu razowego, 10g oleju. 2. 30g wpc, 20g czekolady. 3. 60g makaronu razowego, kurak + łopatka, 50g oleju. Do śniadania poszło 5g kreatyny i witaminy, w drugim posiłku kolejne 5 g kreatyny z [...]
[...] (ponad 6km ;p) Wypiłem 2 piwka i zjadłem pare bananów, z 0,5kg mandarynek i ze 2 kanapeczki takie malutkie. Przyszedłem do domu, zjadłem 3 jajca i poszedłem spać do 12, kolejny posiłem i w kime do 16. PRzed treningiem wypiłem kawę i o dziwo trening był bardzo fajny. Juz dawno takiego nie miałem posiłki 1. 3 jajka, 3 kromki razowca, 1 ogór 2. [...]
[...] uchwycie 4 serie po 12 Prostowanie przedramion na wyciągu 4 serie po 12 DIETA I posilek- 100 g platkow+ rodzynki+isolat II posilek -200g ryby, 100g kaszy gryczanej+ warzywa+ olej lniany III- 200g ryby, 100g kaszy+warzywa+ olej lniany IV posilek- 4 kromki razowego chleba+serek ziarnisty+warzywa Vposilek- 3 kromki razowca+tunczyk z wody+ ogorek [...]
Tetiszeri. Wychodzę z założenia że warto słuchać osób mądrych. Przeczytałam książki o szkodliwości zbóż. Gluten weg! Ja mięsożerna jestem i warzywo żerna. Kocham rosołek. Gorzej z mlekiem do kawy. Przetestuję ryżowe. Może da radę :) Masło lubię bardzo. To nabiał jeszcze? Poczytałam o tarczycy. Olej kokosowy zakupiony. Wit d już suplementuję od [...]
Oleje roślinne z pierwszego tłoczenia jak najbardziej Najbardziej popularna oliwa z oliwek, ale również olej lniany (źródło omega-3) czy też niedoceniany olej rzepakowy. Poszukaj też oleju kokosowego. No i masz jeszcze mnóstwo innych, chociaż nie są zbyt popularne: z orzechów włoskich, ziemnych, bardziej egzotyczne jak ten z orzechów macadamia [...]
Aha i jeszcze takie pytanie odnośnie wątróbki. Jak ją zrobić? Obtoczona w mące i smażona nie wydaje mi się chyba najlepszym rozwiązaniem... Chociaż w sumie.. takie olej zawsze trochę kalorii doda. Tylko co z mąką? Jest ok czy lepiej nie? Ewentualnie w jaki inny sposób taką wątróbkę można przyrządzić? :>
[...] od Twojej aktywności. Zakładając, że potrzebujesz dla utrzymania obecnej wagi 63kg ok. 1800 kcal, to Twoja dieta powinna zawierać 1550 kcal, a Twój trening powinien spalać kolejne 250 kcal. Dzięki temu nie doświadczysz syndromu JoJo :/, o którym raczej nie muszę Tobie pisać ;) Ponadto co również jest bardzo ważne... przelicz sobie ile [...]
Ja polecam olej rzepakowy. Wprawdzie nie moge jeszcze pojac dlaczego np olej rzepakowy można używać do smażenia a np lniany nie (ten podgrznay staje sie toksyczny). Z tego co przeczytalem moje zdanie jest takie, że oliwa z oliwek jest mocno przereklmowana. Takze, jesli chodzi o tluszcze moje zdanie jest takie - surowki - olej rzepakowy lub [...]
[...] aktywne na drążku kilka razy po 30s (dłużej już ciężko) Sprzątania i prasowania nie mogło zabraknąć;) Dorzuciłam dzisiaj do jedzenia kawałek banana ( dzięki Pati:* ) i olej lniany ( dziękuję Nene:*). Dołączę też trochę fasoli i soczewicy żeby uzupełniać braki wit z grupy B. Poza tym muszę się pilnować żeby owoce dodawać do posiłków. [...]
Dużo zależy jakie frytki, ale więcej niż z McD pewnie nie miały, tak jak piszesz. Kiedyś jak szukałam mrożonych frytek to znalazłam JEDNE, gdzie był dodatek jedynie oleju słonecznikowego (też niezbyt dobrze) a w innych był i cukier i inne jakieś szajsy. Sama jak robię w domu to z ziemniaka i piekę bez tłuszczu albo z odrobiną smalcu/oleju [...]
[...] w świecie ilością zgonów z powodu raka piersi liczba ta wzrasta powoli od roku 1960, czemu towarzyszy wzmożone spożycie tłuszczu. Jednocześnie zwiększa się spożycie olejów roślinnych, bogatych w kwasy z rodziny n-6, co powoduje obniżenie stosunku kwasów z rodziny n-3 do n-6 . Badania przeprowadzone na populacji japońskich emigrantów, [...]